ELSA Traineeships

ELSA Traineeships biedt rechtenstudenten en jonge juristen een unieke kans om (inter)nationale werkervaring op te doen en kennis te maken met andere culturen. Gedurende de traineeship wordt je ondersteund door de lokale groep van ELSA, hierdoor sta je er nooit alleen voor gedurende je traineeship.

Hoe kan ik meedoen?

Leden van ELSA kunnen zich twee keer per jaar aanmelden voor een ELSA traineeship. De aankomende aanmeldingsperiode zal per 23 april 2021 open gaan. Alle traineeships zijn te vinden op de website van ELSA Traineeships, hier kan je jezelf ook aanmelden voor maximaal drie traineeships.

Mocht je hulp nodig hebben bij het uitkiezen van een traineeship of het solliciteren, schroom dan niet om contact op te nemen met de Vice President in charge of Students Trainee Exchange Programme. Wij staan kaar om je te helpen!

ELSA Traineeships agenda

De inschrijvingen voor ELSA Career Launch zijn op 14 april geopend. Het onderwerp is ‘International career paths to public institutions’ gedurende de workshops zullen deelnemers de kans krijgen om van experts te horen over mogelijke carrières binnen publieke instituties en hoe zij zich hier het beste op kunnen voorbereiden.

Inschrijven kan tot 10 mei via de website van ELSA Career Launch, hier kun je ook meer informatie vinden.

De inschrijvingen voor het STEP-programma zijn op 23 april geopend. Op dezelfde dag worden alle traineeships bekendgemaakt via de website van STEP. Het is mogelijk om voor een traineeship op locatie of voor een traineeship op afstand te solliciteren.

Inschrijven kan tot 15 mei via de website van STEP, mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Director STEP.

Gedurende de STEP Week organiseert ELSA Nijmegen op 29 april een workshop cliëntgesprekken. Tijdens deze workshop leer je hoe je moet omgaan met intakegesprekken en cliënten in het algemeen. Gedurende de workshop zullen we ook oefenen met een casus.

Leden van ELSA Nijmegen kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Traineeships in de spotlight

Vanaf 23 april 2020 zullen hier enkele bijzondere traineeships worden neergezet. Hou deze pagina in gaten!

Video ELSA Traineeships 2021

Careerevent

Jaarlijks organiseert ELSA een careerevent. Dit evenement is de uitgelezen kans om in contact te komen met het juridische werkveld. Wij zorgen ervoor dat er van zoveel mogelijk sectoren organisaties aanwezig zullen zijn, hierdoor zit er altijd wel een organisatie voor jou tussen.

Later in het jaar zullen de bedrijven die zullen deelnemen op deze pagina worden vermeldt. Hou deze pagina in de gaten!

De ELSA Traineeshipscommissie

Binnen ELSA Nijmegen organiseert de ELSA Traineeshipscommissie onder leiding van de Vice President in charge of Student Trainee Exchange Programme, het ELSA Traineeships-programma en andere carrièregerelateerde evenementen.

Heb je vragen over ELSA Traineeships, heb je hulp nodig met het solliciteren, wilt u zich als bedrijf aanmelden voor ELSA Traineeships of heb je suggesties voor de ELSA Traineeships, schroom dan niet om contact op te nemen met de Director ELSA Traineeships via step.nijmegen@nl.elsa.org.